A Kulturális Intézmények És A Kreatív Ipar

A Kulturális Intézmények És A Kreatív Ipar

Az innováció bizonyítottan versenyelőnyhöz juttatja a piaci versenyhelyzetben működő cégeket, mégis nagyon nehéz a napi rutin feladatok között megtalálni ezt a lehetőséget. Az is kérdés, hogy megvalósítható-e és érett-e a piac az innovációra, vagyis az időzítés sem mindegy. Felvetődik a kérdés, hogy a cégvezető, vagy bármilyen egység vezetője, egyéni vállalkozó mikor és hogyan engedjen utat az újításoknak, új gondolatoknak. Egyáltalán mi az új gondolat, mitől innovatív? Milyen kockázatokat és milyen kísértést jelent egy új vagy régi ötlet megvalósítása. Vajon mindenkiben megvan a bátor újító vagy ez csak a kiváltságosok sajátsága? Sok olyan kérdés felmerül, amelyre közösen kerestük a választ az első nap során.

Az INNOVA és SACHE nemzetközi projektje a kreatív és kulturális ágazatokat az innováció ösztönző erejének tekinti, hiszen a kreatív ipar azon kevés ágazatok közé tartozik, mely nem csupán közvetíti az innovációt, hanem komoly hatással is van az innovációra. A második napon a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban olyan helyi, kulturális és kreatív ipari együttműködéseket kerestünk a résztvevőkkel, melyek hidat képeznek a művészet, a kultúra, az üzlet és a technológia között. A részvevők a helyi kulturális és kreatív ipar jelentős képviselői voltak, számos ötlettel, projekt elképzeléssel gazdagodtunk a rendezvény során. A együttműködési elképzelésekben megjelentek a hagyományőrző területek a legújabb technológiákat képviselő szoftverfejlesztéssel vagy termékgrafikával összekapcsolódva. A következő néhány hónapban feladatunk a helyi kulturális és kreatív ipar szereplői között kialakítható együttműködések, közös kezdeményezések felkutatása és mentorálása lesz.


A projekt az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Küldje tovább!