Hortobágy Turisztikai Vonzerejének Fejlesztése

Hortobágy Turisztikai Vonzerejének Fejlesztése

A projekt tartalmának bemutatása:
 
A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00024 azonosítószámú projekt 2018. december 1-én indult el, amelynek keretében több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg Hortobágy fejlesztése. A fejlesztés során a világörökségi helyszín több épülete, turisztikai attrakciói és Hortobágy belvárosa is megújul. A projekt a Széchenyi
2020 program keretében valósul meg, és célja Hortobágy kulturális jelentőségéhez méltó fejlesztése, valamint fenntartható módon működtethető, magas színvonalú, vonzó és versenyképes turisztikai attrakciók kialakítása.
 

A pályázat konzorciumi formában kerül megvalósításra. A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. a konzorciumvezető, a konzorciumi tagok pedig a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Hortobágy Község Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt, Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Visit Hungary Nonprofit Zrt. és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.
A GINOP-7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék-és szolgáltatás fejlesztése című felhívásra benyújtott és támogatást nyert projekt Hortobágy turisztikai vonzerejének növelése érdekében az alábbi tevékenységeket tartalmazza:

  • Új, turisztikai vonzerőt jelentő szolgáltatások: Szekérállás – Világörökségi Élménytér, Körszín – Világörökségi Információs Központ, Új vásártéri épület –„Hosszúház”, Bivalyfürösztő tó és híd a Pusztai Állatparkban, Interaktív tanösvény a Pusztai Állatparkban, Mátai interaktív kiállítás.
  • Fejlesztendő, már meglévő szolgáltatási elemek: Kilenclyukú híd festése, folyómeder kotrása, Vásártér felújítása, térburkolása, Gyalogos út felújítása, dísztér díszburkolattal történő ellátása, Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont átalakítása, A Pusztai Állatpark létesítményeinek felújítása, A Mátai lovasközpont fejlesztése, Négy Gémű kút felújítása.
Mindezek mellett garantált programcsomagok kialakítására is sor kerül, más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal való együttműködés keretében, úgymint az ÉDENből ÉDENbe, a Debreceni páros, a Habzó élmények, ábrándos délibábok és a Feltárul a vízi világ programcsomagok.
A projekt a tervek szerint 2023. október 31-én fejeződik be, amelynek hatására a helyi turisztikai attrakciók megújulásával a Hortobágyon működő KKV-k, különösen a turizmussal, vendéglátással foglalkozók is magasabb keresletet tapasztalhatnak majd, amely hosszú távon biztosítja fenntartható működésüket, fejlődésüket, létszámbővítésüket.
 
 
 
Főkedvezményezett neve: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.
Konzorciumi tagok:
– Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
– Hortobágy Község Önkormányzata
– INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft.
– Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány
– Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
– Visit Hungary Nonprofit Zrt.
A projekt címe: Hortobágy – Világörökségünk a Puszta
A szerződött támogatás összege: 3 029 999 989 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. október 31.
A projekt azonosító száma: GINOP-7.1.9-17-2018-00024
 

Küldje tovább!