Sikeresen bemutatkoztak első interaktív játékaink

A Földművelésügyi Minisztérium által szervezett Ötkukás Játékok elnevezésű projekt célja a tanulók, gyerekek megszólítása, akik esetében a sport, és az egészséges életmód az átlagosnál könnyebben összeköthető a fenntarthatóságkörnyezettudatos gondolkodás és magatartás, valamint a szelektív hulladékgyűjtés témakörével.

5 hulladékfajta (papír, műanyag, színes üveg, fém, fehér üveg) szerint szelektáljuk hulladékainkat Magyarországon, és a rendezvénysorozat neve is erre utal.

A példamutatás, a fiataloknak különösen fontos, ezért a kampányban kulcsszerephez jutnak sikeres, ismert magyar sportolók (Európa és világbajnokok, olimpikonok). A diákoknak kiemelkedően fontos a tanulás során az élményszerzés, ami megkönnyíti az új információk elsajátítását, ezért alkottuk meg saját, oktató célú játékainkat, melyek segítségével elsajátíthatják a szelektív hulladékgyűjtés „fortélyait” és az ehhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat. A "Szelektáló" és a "Green puzzle" játékok használatával könnyen megtanulják, hogy a különböző fajtájú hulladékokat melyik szelektív kukába kell dobni. A rendezvényre meglepetés vendég is érkezett,  Király Gábor focista személyében.

V. Németh Zsolt az FM környezetügyért is felelős államtitkára is részt vett a rendezvényen az FM részéről és Halász Bence junior világbajnok kalapácsvető. Felhívta a gyermekek figyelmét, hogy saját életterünket szűkítjük le, ha nem viselkedünk környezettudatosan.