PERIA - lezárult projekt

A PERIA projekt, regionális innovációs ügynökségek és regionális hatóságok együttműködése. Azzal a céllal jött létre, hogy a partnerek megosszák innovációs szolgáltatásokra és politikákra vonatkozó tapasztalataikat és módszereiket. A projektet az INTERREG IVC Program keretében valósult meg. 

A PERIA regionális innovációs ügynökségek és regionális hatóságok együttműködése azzal a céllal jött létre Európában, hogy a partnerek: 

 

• megosszák az innovációs szolgáltatásokra és politikákra vonatkozó tapasztalataikat és módszereiket, 

• valamint tanuljanak egymástól a regionális innovációs rendszerek irányításának területén, 

 

mindezzel hatékonyabbá téve a regionális innovációs rendszerek irányítását. 

 

A hangsúly a regionális innovációs politikán és az annak megvalósításában fontos szerepet játszó eszközökön, a regionális innovációs ügynökségeken van.

A partnerség – melyet az ERFA INTERREG IVC típusú projektként finanszíroz – azt a célt tűzi ki maga elé, hogy javítsa a regionális innovációs politikák megvalósítását a regionális hatóságok és a regionális innovációs ügynökségek közötti hálózatépítési tevékenységeken keresztül. A PERIA tehát egy platform, amely lehetővé teszi a regionális innovációs politikák eszközeire és módszertanára vonatkozó tapasztalatcserét a résztvevő régiókon belül. 

 

A PERIA célja: 

- hozzájárulni a helyi és regionális szereplők közötti együttműködéshez a regionális fejlesztési politikák hatékonyságának megerősítése érdekében; 

- javítani a kutatási, fejlesztési és innovációs célú ráfordítások hatékonyságát. 

 

A PERIA lehetőséget biztosít arra, hogy megvizsgáljuk, hogy európai regionális innovációs ügynökségek, milyen eszközökkel és szolgáltatásokkal valósítják meg és támogatják a regionális innovációs politikát. A projekt azonosítja a regionális innovációs rendszerek jó gyakorlatait és fejleszti az innovációs ügynökségek által kínált szolgáltatásokat. Ezen tevékenységek eredményeként kialakul egy olyan módszertan a regionális innovációs rendszer számára, amelynek segítségével ezen rendszerek irányítása hatékonyabbá válik. Mindemellett a projekt eredményeként szoros kapcsolatok alakulnak ki az európai regionális innovációs ügynökségek és regionális hatóságok között. 

 

 

A PERIA partnerek várják új regionális innovációs ügynökségek csatlakozását az együttműködéshez, a szélesebb körű tapasztalatcsere és a regionális politika hatékonyságának növelése érdekében. 

 

Amennyiben szeretne többet megtudni a regionális innovációs ügynökségekről vagy az Európai Regionális Innovációs Ügynökségek Partnerségéről, látogasson el a http://www.peria.eu címen található honlapunkra és csatlakozzon hozzánk!