Állapotüzenet

Pályázható

Új megközelítések a rezisztens bakteriális fertőzések klinikai kezeléséhez és megelőzéséhez magas előfordulási gyakoriságú környezetben

Célok:

Az antimikrobiális rezisztencia Európában és Európa határain túl komoly fenyegetettséget jelent a közegészségügyre. A pályázatoknak a legjobb gyakorlatok meghatározására, valamint a beavatkozások, a fertőzés megelőzés és a klinikai kezelési tervek kifejlesztésére és validációjára kell összpontosítaniuk a rezisztens bakteriális fertőzések nagy előfordulási gyakoriságú környezetben való kezelése céljából. A kutatásnak figyelembe kell vennie a helyi egészségügyi/kórházi infrastruktúrák különbözőségét és kapacitásait, továbbá a rezisztens mintákat helyi, nemzeti és nemzetközi szinten, csakúgy mint a nemi és/vagy gender eltéréseket, amennyiben lehet. Ezen kívül, a kutatásnak kezelési terveket kell eredményeznie, amelyek figyelembe veszik a különféle kórokozók és a rezisztencia meghatározó elemei közötti közös és eltérő vonásokat.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SC1-BHC-34-2020
Státusz: nyitott
Határidő: 2020.04.07.
Keretösszeg: 25 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás: 100% 

Kedvezményezett:

Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

 

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Kategória: 
Nemzetközi