Állapotüzenet

Pályázható

Kutatási innovációs igények és készségfejlesztés a doktori programokban

Összefoglaló:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek az életpályájuk különböző fázisában járó kutatók és tudósok képességfejlesztéséhez szükséges csomag kidolgozását valósítják meg.

Célok:

A téma céljával összhangban lehetőség szerint (például az Erasmus+, Horizon 2020, ITN, MSCA támogatási konstrukciók keretében) az Európai Unió támogatását már korábban elnyert, vagy jelenleg megvalósítás alatt álló más projektekkel együttműködésben megvalósítandó kísérleti projektek realizálására szükséges törekedni. Minden esetben elvárás, hogy a partnerek az adott PhD képzés koncepcióját, illetve kezdeti hatását demonstrálják, valamint a képességfejlesztés továbbfejlesztését és hivatalos keretek között történő integrálásának indokoltságát bemutassák. A pályázatba integrálandó a posztgraduális hallgatók alkalmazásban eltöltött idejének nyomon követését támogató gyakorlat demonstrációja. A PhD jelöltek és PhD fokozatot megszerzők részére karrierjük fókuszterülete vonatkozásában tanácsadás biztosítandó, akár a felsőoktatás területén, akár ezen kívül képzelik el pályafutásukat.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SwafS-08-2019
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.04.02.
Keretösszeg: 2 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás: 100% 

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Kategória: 
Nemzetközi