Állapotüzenet

Pályázható

A kettős minőség korlátozására és a fogyasztói szervezetek megerősítését célzó cselekvési támogatásra irányuló pályázati felhívás

Összefoglaló:

Az azonos márkájú és az azonos vagy nagyon hasonló csomagolású termékek kettős minőségét és a félrevezető márkaépítési stratégiák vizsgáló fogyasztói szervezetek szerepének megerősítése.

Célok:

A több tagállamban végzett összehasonlító vizsgálatok azt mutatják, hogy bizonyos termékek, amelyek ugyanazon márkájúak és azonos vagy nagyon hasonló csomagolással értékesítettek, eltérő összetételűek vagy különböző jellemzőkkel rendelkeznek a tagállamokban.

Az Európai Bizottság közös kutatóközpontja (JRC) az érintett iparággal szoros együttműködésben közös vizsgálati módszertant dolgozott ki annak biztosítása érdekében, hogy a kettős minőségi kérdésekkel kapcsolatos vizsgálatok megbízható bizonyítékokon alapulhassanak.

Annak érdekében, hogy az illetékes nemzeti hatóságok tevékenységét kiegészítsék a potenciálisan félrevezető márkaépítési stratégiák azonosításában és leküzdésében, rendkívül fontos a fogyasztói szervezetek kapacitásának továbbfejlesztése, beleértve az összehasonlító termékvizsgálatokat is.

A „Kettős minőség korlátozása és a fogyasztói szervezetek megerősítése az EU-ban” kísérleti projekt keretében benyújtott jelenlegi pályázati felhívás célja a fogyasztói szervezetek szerepének megerősítése az alapvető fogyasztási termékek tesztelésében és összehasonlításában, valamint a félrevezető márkaépítési stratégiák vizsgálatában vagy a csomagoláson szereplő félrevezető információk azonosításában – beleértve a kettős minőséget is.

Végrehajtó ügynökség: Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság (DG JUST)
Pályázati azonosító: REC-CONS-RPPI-AG-2019
Státusz: nyitott
Határidő: 2019.11.06.
Keretösszeg: 1 260 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő 
Támogatási intenzitás: 90% 

Kedvezményezett:

Az Európai Unió fogyasztói szervezetei

Konzorciumi előírás:

 

-

Kategória: 
Nemzetközi