INNOTRAIN IT - lezárult projekt

Az „INNOTRAIN IT” elnevezésű projekt célja, hogy a közép-európai kis- és középvállalkozások innovációs kapacitása növekedjen az IT SM hasznosítása révén. 

Az információ technológia (IT) a vállalati innováció egyik fontos kulcstényezője és különösen a kis- és középvállalkozások néznek szembe az IT alapú üzleti és termelési folyamatok optimalizálásának kihívásaival, és a folyamat és termék innováció véghezvitelének nehézségeivel.

Az információ technológia használatával a cégek nem csak üzleti folyamataik, hanem termékeik és szolgáltatásaik innovációját is elősegítik.

A gyakorlatban még mindig számos gátja létezik az innovációnak, hiszen az IT szakembereknek-az új Információ Technológia Szolgáltatás Menedzsment (ITSM) eszközeinek alkalmazása helyett-gyakran olyan alapvető informatikai feladatokkal kell foglalkozniuk, mint a nyomtatók és szerverek karbantartása. Így ez nem csak pénzügyi és humán erőforrást köt le, hanem az Információs és Kommunikációs Technológiai innovációs kapacitást is limitálja.

Az Európai Unió által finanszírozott 2010 áprilisában elindult „INNOTRAIN IT” elnevezésű projekt ezen komplex probléma megoldására hivatott és célja, hogy a közép-európai kis- és középvállalkozások innovációs kapacitása növekedjen az IT SM hasznosítása révén.

Az INNOTRAIN IT projekt az Információs és Kommunikációs Technológiai problémákra keres megoldást azáltal, hogy:

• növeli az új és innovatív ITSM eszközök ismeretét

• arra képzi az informatikai vezetőket, szakembereket, hogy hatékonyan használhassák ezen eszközöket, és hogy stratégiai Információs és Kommunikációs Technológiai folyamatokat, termék- és szolgáltatás innovációt vezessenek be

• elősegíti az ITSM eszközeivel, ismereteivel, módszereivel kapcsolatos nemzetek közötti tapasztalatcserét

Az INNOTRAIN IT a cégen belül gondolkodásbeli változást idéz elő azáltal, hogy elősegíti az áttérést a funkcionális beállítottságú mentalitásról a szolgáltatás alapúra.

A végső cél ugyanis az, hogy az IT menedzserek vállalkozói és innovatív hozzáállással dolgozzanak, és úgy tekintsenek saját és külső ügyfeleiknek kínált szolgáltatásaikra, mint hozzáadott értéket termelő folyamatokra, termékekre, szolgáltatásokra.

A projektben hat partnerország tizenkét résztvevője nemzetközi együttműködés keretében fejleszti ki a képzés koncepcióját és az online kurzus platformját.

További cél, hogy Közép-Európában 1000 informatikai szakember személyes és online képzésben vegyen részt az IT Szolgáltatás Menedzsmentről, és hogy 800 innováció alapú folyamat megvalósuljon. A 36 hónapon át tartó projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap 1,5 millió Euróval finanszírozza.

 

A projekt kezdete: 2010. április 1.

A projekt időtartama: 36 hónap

Bővebb információ: www.innotrain-it.eu