Hírek

SMART_watch MiniBook letöltési lehetőség.
Megjelent egy új pályázati lehetőség, melynek segítségével vállalkozása exportlehetőségét támogathatja. Az Exportfejlesztési Pályázati Program jelenleg egyedülálló az elérhető állami támogatások között, mivel ágazattól függetlenül célzottan a már exportáló vállalkozások (és szakmai szervezetek) külpiaci megjelenését hivatott támogatni. A pályázat keretében elsősorban külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésre, árubemutatók szervezésére, marketing tevékenységre, vagy tanúsítványok megszerzésére igényelhető támogatás.
"Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése - képzés és mentorálás az Észak-alföldi régióban” GINOP 5.1.9.-17-2017-00004 kódszámú projekt keretében támogatott képzés.
Kollégáink a SMART_watch nemzetközi projekt keretében 2019. szeptember 16-18. között 3 napos partnertalálkozón vettek részt Torinoban.
Az INTERREG Central Europe SMART_watch nemzetközi projektünk keretében kollégáink, valamint a projekt kommunikációs feladataiért felelős munkatársak egy szakmai szemináriumon vettek részt 2019. szeptember 9-10. között Budapesten.
Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága (DG REGIO) és az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (Joint Research Centre, JRC) közös projektjeinek (Stairway to Excellence ” (S2E), Smart Specialisation Platform on Energy (S3PEnergy)) keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével 2019. július 3–4-én workshop-ot rendezett Budapesten.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2019. április 18-án sajtótájékoztatót tartott a SMART_watch „Intelligens piacok regionális ágazati megfigyelőközpontjai Közép-Európában az Intelligens Szakosodás területén” című INTERREG Central Europe nemzetközi projektjéhez kapcsolódóan. A rendezvény során ismertetésre kerültek az INNOVA, SMART_watch projekt keretében elért eddigi eredményei és idei tervei.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2019. április 1-jétől partnerként részt vesz az INTERREG Central Europe Program keretében támogatást nyert SACHE (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) c. projektben.
Mozgalmasan indult a 2019-es év! Januárban Kuvaitban jártunk, hogy piacit nyissunk a magyar szürke húsának. majd áprilisban Svájcban, hogy itt is asztalhoz üljünk a hús importját illetően, és április végén ismér Kuvaitban, hogy a legnagyobb beszállítókkal egyeztessünk az import feltételeiről.
Kollégáink 2019. március 27-29. között a SMART_watch nemzetközi projektünk keretében 3 napos partner találkozón vettek részt az ausztriai Kapfenbergben.