Hírek

Mozgalmasan indult a 2019-es év! Januárban Kuvaitban jártunk, hogy piacit nyissunk a magyar szürke húsának. majd áprilisban Svájcban, hogy itt is asztalhoz üljünk a hús importját illetően, és április végén ismér Kuvaitban, hogy a legnagyobb beszállítókkal egyeztessünk az import feltételeiről.
Kollégáink 2019. március 27-29. között a SMART_watch nemzetközi projektünk keretében 3 napos partner találkozón vettek részt az ausztriai Kapfenbergben.
A „Hortobágy – Világörökségünk a Puszta” című, GINOP-7.1.9-17-2018-00024 azonosítószámú projekt 2018. december 1-én indult, közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztést foglal magába. A fejlesztés során a világörökségi helyszín több épülete, turisztikai attrakciói és Hortobágy belvárosa is megújul. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, és célja Hortobágy kulturális jelentőségéhez méltó fejlesztése, valamint fenntartható módon működtethető, magas színvonalú, vonzó és versenyképes turisztikai attrakciók kialakítása.
A HORECA Kuwait az egyik legnagyobb gasztronómiai nemzetközi kiállítás. Célja, hogy bemutassa a minőségi, organikus, kuriózum éttermi alapanyagokat, lehetőséget adva ezzel az előállítónak és felvásárlónak is.
Munkatársaink újabb szakmai rendezvényen vettek részt 2018. november 20 és 21. között, melyet a szlovéniai Maribor városában rendezett meg a kutatás, fejlesztési és innovációs feladatokat is ellátó TECES technológiai központként működő partnerünk.
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
2018. októberáben vettünk részt a Saudi Agriculture kiállításon Rijádban, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők egyesületét képviselve.
A nyitóünnepségen a hagyományokhoz hűen átadták az MTA Atomki Szalay Sándor-díjat, melyet ez évben módszertani és eszközfejlesztői eredményeiért Rajta István érdemelt ki, aki aktív részese az Atomkiban az elmúlt időszak egyik legjelentősebb fejlesztésének: a Tandetron gyorsító beszerzésének és a hozzá kapcsolódó laboratórium kialakításának.
Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. 2017 júniusában indult „SMART_watch – Intelligens piacok regionális ágazati megfigyelőközpontjai Közép-Európában az Intelligens Szakosodás területén” című projektjének keretében került megrendezésre 2018. október 31-én „Az Intelligens Szakosodási Stratégia és a KKV-k kapcsolatának feltérképezése” című workshop és kerekasztal beszélgetés.
Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) a "RIS3 Leszakadó régiók támogatása" kezdeményezésének keretében az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft.-vel közösen, Debrecenben rendezett szakmai vitával egybekötött workshopot.