ESIMeC II. - lezárult projekt

Az ESIMeC öt közepes méretű város tematikus hálózata, amelyek egymással együttműködve innovatív stratégiákat fejlesztettek ki a helyi foglalkoztatás elősegítésének érdekében.

Az ESIMeC öt közepes méretű város tematikus hálózata, amelyek egymással együttműködve innovatív stratégiákat fejlesztettek ki a fenntartható gazdasági növekedés elősegítésére projekt első fázisában. Megoldásokat kerestek az olyan problémákra, mint a jelenlegi és jövőbeli munkáltatók szükségleteinek megfelelő, szakképzett munkaerő hiánya, a szakképzett munkaerő elvándorlása, a vállalkozói kultúra és bizalom hiánya. Az ESIMeC II projektben 2013 decemberétől a partnerek a megvalósítás fázisába léptek. Az elkövetkező bő egy évben azon dolgoznak együtt, hogy a városok Helyi Akció Terveikből bizonyos intézkedéseket megvalósítsanak, és a megvalósítás során a kihívásokra, nehézségekre közösen azonosítsanak jó gyakorlatokat, közösen értékeljék a Helyi Akció Tervek kísérleti projektjeit, mindezeket transznacionális tapasztalatcserén és tanulási folyamaton keresztül végzik.

2015.február 3.-ám és 4.én Debrecenben került megrendezésre az 5. nemzetközi tapasztalatcsere program, amely során a konzorcium értékelte a Helyi Akcióterv tevékenységeit és a hatásukat elemző mutatókat. A rendezvény második napján megtartott előadás sorozat középpontjában a új vállakozások létrehozásn kersztül történő munkahely teremtés állt. Olyan nemzetközi és hazai jó gyakorlatok kerültek bemutatásra, mint a DEMOLA, a TEAM ACEDEMY és az IGEN DEBRECEN programok. A résztvevők meghallgathattak egy előadást a szociális vállalkozások létrehozásával és sikeres működtetésével kapcsolatban is.

Urbact II Program támogatja az ESIMeC II projektet a megvalósítás fázisában, öt ország öt városa vesz részt partnerként benne 2015. március végéig.

Partnerek:

Basingstoke and Deane Borough Council, Egyesült Királyság

Municipiul Bistrita, Románia

Gävle Kommun, Svédország

Promoció Econòmica de Sabadell SL, Spanyolország

INNOVA Észak - Alföld Nonprofit Kft., Magyarország

 

A projekt kezdése: 2013. december 1.

A projekt befejezése: 2015. március 31.

 

A projekt záró konfrenciájára 2015. március 4.-én, az EVUE II és Roma NET II. projektekkel közösen került sor Brüsszelben. 

A projekt eredményei és a megvalósítás kapcsán szerzett tapasztalatok 2015.03.31.-én került ek bemutatásra egy helyi tájékoztató nap keretében. A projekt célkitűzéseiről és elért az elért eredményekről további információt talál az alábbi linkek és a csatolt dokumentumok segítségével.

http://urbact.eu/esimec-cooking-lesson-cooking-right-mix-skills-resilien...

https://vimeo.com/128862514