3D stúdió

Stúdiónk innovatív felmérési és rögzítési módszerek elvégzésére alkalmas. Olyan modern technológiákat alkalmaz, mely az eddig használt felmérési módszereket, melyek drágák és lassúak, váltja fel hatékonyabb, gazdaságosabb és időtakarékosabb módon. A stúdió egyik fontos eszköze egy háromdimenziós térszkenner, melynek nagy előnye, hogy működtetése révén rövid idő alatt a teljes térszínt rögzíti. Eszközeink közt szerepel egy úgynevezett Mikrokopter is, mely által nagy felbontású 3D képeket tudunk rögzíteni a levegőben is a GO PRO kameráink segítségével. A GO PRO kamera úgynevezett akció kamera, mellyel gyors és látványos felvételek készíthetők. A kamerák vízállóak, amely tovább növeli felhasználhatóságuk lehetőségét. A Mikrokopternek, mivel forgószárnyas rendszerrel rendelkezik, a legnagyobb előnye a pozíciótartás képessége, ugyanis a drón automatikusan stabilizálja helyzetét, ezáltal a fényképek minősége lényegesen jobb lesz.

A stúdió mérési módszereinek számtalan alkalmazási területe van. Használható orvosi eljárások, például sebészeti beavatkozások felvételére, amit az orvostan hallgatók tudnak hasznosítani gyakorlati tanulmányaik során. Az építőiparban is hasznos szerepet tölt be, a szkenner által felmért adatok a nagy pontosságú, úgynevezett pontfelhő és a fényképek készítésének segítségével az építkezés teljes folyamata dokumentálható és modellezhető. A három dimenziós adatoknak hála, a legkülönbözőbb távolság, szög és területmérések végezhetők, melyekkel gyors és pontos térfogat és felületkalkuláció lehetséges.Nagyszerű lehetőségek vannak benne a műemlékvédelem, régészet területén is. A különböző munkálatok megtervezéséhez nyújthat segítséget a fényképek mellett egy háromdimenziós modell képzése.

A teljes felszerelés használata nagyon széles. Felhasználható marketing célokra(filmek cégeknek), tudományos célokra (orvosi eljárások rögzítése), oktatói filmek készítésére, önkormányzatok, települések területeinek, nagyok cégek, gyárak tereinek bescannelésére, stb... 

A stúdió tárgyi eszközei:

  • 3D kamera – 3D felvételekre alkalmas, amellett, hogy hagyományos filmeket is lehet vele készíteni. Használata: orvosi beavatkozások, egyéb folyamatok modellezése, műtárgyak bescannelése, értékmegőrzés, makettek bedigitalizálása, oktató 3D filmek készítése, stb…
  • GO PRO kamerák – akció kamerák gyors és látványos képek készítésére, amely vízálló. Használata: bármilyen esemény rögzítése, kiegészítő képek készítése a fő kamera mellett.
  • 3D digitális fényképezőgép (+ kiegészítő optika) – alkalmas magas minőségű videó készítésére. Ezt a kamerát lehet beilleszteni a Mikrokopterbe, ami így a levegőben is képes felvételeket készíteni.
  • Digitális hangrögzítő – csatlakoztatni lehet a 3D digitális fényképezőgéphez filmkészítés során, így tiszta hang rögzül.
  • Grafikai monitor – a monitor szín hű képet ad a felvételek feldolgozása során.
  • 3D projektor – a 3D kamerával készített felvételeket lehet kivetíteni és megnézni, a 3D szemüveggel.
  • Térscanner – egy tér és épületek scannelésére alkalmas eszköz. Használata: terek, területek, épületek, hidak, önkormányzati területek teljes bescannelésére alkalmas. Rendőrségi, katonai felhasználás is elképzelhető. Ipari területek, gyárak, komplexumok bescannelése, rögzítése.
  • Mikrokopter – segítségével a levegőben is készíthetők a képek és 3D vagy sima felvételek.